Navigacija
Viber X logo

Počinje uređenje i opremanje Studentskog kulturnog centra

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin potpisao je 12. 12. 2022. godine ugovore o javnoj nabavci za izvođenje radova na unutrašnjem uređenju i opremanju Studentskog kulturnog centra ukupne vrijednosti 1 951 716, 21 KM sa PDV-om.

Rektor Gajanin kazao je da je srećan što su potpisani ugovori o uređenju i opremanju Studentskog kulturnog centra, a za šta su sredstva izdvojena iz kapitalnih investicija Vlade Republike Srpske.

On je rekao da je opremanje Studentskog kulturnog centra jedan od tri najvažnija  kapitalna  projekta Vlade Republike Srpske koji se realizuju na Univerzitetu.

,,Drugi projekat je završetak radova i opremanje zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog  fakulteta, a treći  projekat je izgradnja edukativnog centra koji će raditi u sastavu Filozofskog fakultetaˮ, naveo je rektor.

Dekanica Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci prof. Dragana Purković Macan, MA kaže da je izgradnja Studentskog kulturnog centra važna za sve, jer je to segment kojim će se zaokružiti studentski grad.

,,Studentski kulturni centar smješten u četvrtom paviljonu 'Studentskog centra Nikola Tesla' u svom će sastavu imati jednu multifunkcionalnu dvoranu, a koja će zapravo biti pozorišna i bioskopska sala, te koncertna dvoranaˮ, navela je ona i dodala da će ovo biti jedna od najopremljenijih sala, koja će imati i  galerijsko-izložbeni salon, vježbaonice i pomoćne prostorije.

Kako je navela, završetak radova u prostoru Centra površine oko 800 metara kvadratnih može se očekivati za pet mjeseci.

Prema provedenoj javnoj proceduri, najpovoljniji ponuđač za nabavku namještaja za potrebe Centra je mostarska firma ,,GTRˮ, ispred koje je sa rektorom Gajaninom ugovor potpisao direktor Adnan Krhan.

,,Ovo je definitivno projekat budućnosti, kojim ćemo motivisati studente da ostaju ovdje i da zajedno gradimo Banju Lukuˮ, kazao je on.

Rektor Gajanin potpisao je ugovore i sa Jovicom Blagojevićem, zamjenikom direktora ,,Kotoˮ Banja Luka, a koji inače predstavlja grupu ponuđača sastavljenu od beogradskih firmi ,,Kotoˮ i ,,Svetlost teatarˮ, te banjalučkih firmi ,,Kotoˮ, ,,Termotehnikaˮ, ,,D & Z elektroenergetikˮ i ,,HGO inženjeringˮ. Pošto je ova javna nabavka podijeljena na više lotova, zadatak navedenih firmi biće da urade radove na unutrašnjem uređenju Studentskog kulturnog centra. Takođe, imaju zadatak da kao najpovoljniji ponuđači urade i isporuku i montažu scenske opreme, ali i montažu scenske mehanike, rasvjete, te audio i video sistema u Studentskom kulturnom centru.

Potpisivanju u prostorijama Rektorata prisustvovali su generalni sekretar Univerziteta mr Đorđe Markez, te finansijski direktor Duško Lazić.

Inače, prostorije Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Banjoj Luci nalaze se u četvrtom paviljonu JU ,,Studentski centar Nikola Teslaˮ u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12912/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2390.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2412.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2447.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2417.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2453.JPG