Navigacija
Viber X logo

Prva posjeta ministra Budimira: Puna podrška Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske doc. dr Željko Budimir boravio je 28. decembra 2022. godine u prvoj radnoj posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci (UNIBL), gdje je obišao građevinske radove u Univerzitetskom gradu, te se sastao sa rektorskim timom, studentima i dekanima članica naše visokoškolske ustanove na kojima se izvode kapitalne investicije.

Ministar Budimir kaže da mu je bila čast da mandat počne upravo posjetom Univerzitetu Banjoj Luci.

,,Javni univerziteti su strateške institucije u sistemu visokog obrazovanja, a jedan od prioriteta u mom mandatu je da pomognemo našim javnim univerzitetima u unapređenju nastavnog procesa“ kazao je ministar i posebno naglasio da Vlada Republike Srpske nastavlja sa podrškom visokom obrazovanju.

Po riječima ministra, ovaj radni sastanak svakako je bio prilika da se govori o nastavnom procesu, naučnim aktivnostima i svim onim aktivnostima koje čine jedan univerzitet.

,,Rektor Gajanin i njegov rektorski tim su na ponos akademskoj zajednici Republike Srpske, jer svojim predanim radom neprestano doprinose razvoju Univerziteta“, poruka je ministra koji je iskazao punu podršku svim aktivnostima rektorskom timu i cijelom Univerzitetu.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin naglašava da je ova posjeta bila prilika da se ministar upozna sa svim kapitalnim investicijama koje se realizuju u Univerzitetskom gradu, a čiji je cilj stvaranje boljih uslova za rad.

Kako je naveo rektor, bilo je riječi i o samom procesu nastave, te kako ga učiniti još boljim. Svakako, ovaj sastanak je bio prilika da se govori i o saradnji sa predstavnicima studenata i o projektima i aktivnostima.

,,Na Univerzitetu se odvija niz projektnih aktivnosti, neki su u početnoj, neki u završnoj fazi, ali smo zadovoljni dinamikom realizacije istih“, kazao je rektor Gajanin i naveo da je opredjeljenje rektorskog tima jačanje nastavnog procesa i jačanje izlaznih kompetencija studenata.

,,U narednom periodu jedna od najvažnijih aktivnosti je završetak radova na izgradnji objekta Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta, zatim završetak radova na opremanju i uređenju Studentskog kulturnog centra i izgradnja edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u krugu Univerzitetskog grada“, pojasnio je rektor i naglasio da se sve ove kapitalne investicije realizuju iz sredstava Vlade Republike Srpske, te da se završetak svih radova može očekivati u narednoj godini.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci Andrej Ševa navodi da je stav studentskih predstavnika da se Univerzitet dodatno otvara prema inostranstvu, a sve u cilju privlačenja većeg broja stranih studenta koji bi došli da studiraju u Banjoj Luci, odnosno na Univerzitetu u Banjoj Luci. Takođe, navodi da je na sastanku sa ministrom bilo i riječi o prednostima koje svim studentima daje Univerzitet u Banjoj Luci, a što nas po njegovim riječima stavlja rame uz rame sa svjetskim visokoškolskim ustanovama.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-8.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-9.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12952/prva-posjeta-ministra-budimira-puna-podrska-univerzitetu-u-banjoj-luci-10.jpg