Navigacija
Viber X logo

Docent Simić rame uz rame sa svjetskim naučnicima

Univerzitet u Banjoj LuciOpštePriče za primjer

Docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci dr Mitar Simić dio je međunarodne grupe naučnika koja je objavila pregledni rad ,,Implantati sa senzorskim mogućnostimaˮ u časopisu ,,Chemical Reviewsˮ sa impakt faktorom 72.087.

Prvi autor rada, koji se  bavi medicinskim implantatima sa integrisanim senzorima, jeste doc. dr Mladen Veletić, Fakultet informacione tehnologije i elektrotehnike Norveškog univerziteta nauke i tehnologije i Univerzitetska bolnica u Oslu. Svakako treba naglasiti da su pored Veletića i Simića u pisanju ovog rada učestvovali i: Esanul Hoke Apu sa Saveznog univerziteta u Mičigenu, Jakob Bergsland iz Univerzitetske bolnice u Oslu, Ilangko Balasingam sa Norveškog univerziteta nauke i tehnologije i  Univerzitetske bolnice u Oslu, Kristofer Kontag sa Saveznog univerziteta u Mičigenu, te Nuredin Ašamaki sa Univerziteta u Kaliforniji  Saveznog univerziteta u Mičigenu.

U ovom radu navedena je afilijacija Univerzitet u Banjoj Luci, čime je dat doprinos povećanju međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti vodećeg univerziteta u Republici Srpskoj, te je uspostavljena i saradnja sa istraživačima Norveške i Sjedinjenih Američkih Država.

Časopis ,,Chemical Reviewsˮ izdaje Američko društvo za hemiju od 1924. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12989/mitarsimic-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12989/veleticm.png
  • /uploads/attachment/vest/12989/ACS_CR_Cover.jpg