Navigacija
Viber X logo

Iguman manastira Hilandar održao predavanje na Filozofskom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Visokoprepodobni arhimandrit Metodije, iguman Svete carske srpske lavre manastira Hilandar na Svetoj Gori,  25. aprila 2023. godine održao je predavanje na Filozofskom fakultetu Uniiverziteta u Banjoj Luci.

U okviru dvodnevne radne posjete Banjoj Luci, povodom izložbe „Bog i čovjek” Vojislava Bilbije, koja je u Banskom dvoru otvorena 24. aprila 2023, i koncerta „Hilandar kao nadahnuće” 25. aprila 2023, u izvođenju Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije i profesora i studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, arhimandrit Metodije posjetio je Filozofski fakultet. Njegovo predavanje u vidu duhovnih poruka izazvalo je veliko interesovanje, kako studenata, nastavnika i saradnika Univerziteta u Banjoj Luci, tako i građanstva, koje je u velikom broju prisustvovalo predavanju. Ovom predavanju prisustvovali su rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak.

Posjeta hilandarskog igumana Filozofskom fakultetu i prigodno predavanje je ostvareno uz posredovanje i zahvaljujući  Aleksandru Stjepanoviću iz Društva prijatelja manastira Hilandar i  prof. dr Goranu Latinoviću.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13275/01_i_naslovna.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13275/02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13275/03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13275/04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13275/05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13275/06.jpg