Navigacija
Viber X logo

​​​​​​​Poziv za učešće na prvoj radionici o profesionalnom usavršavanju nastavnog osoblja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je poziv za učešće na prvoj radionici u sklopu profesionalnog usavršavanja za unapređenje nastavnog procesa na temu Definisanje ishoda učenja na nivou predmeta i blok časa (birokratska akrobatika ili prosvjetiteljski alat?)ˮ.

Predavači na ovoj radionici, zakazanoj za 7. april 2023. godine, od 13 do 15 časova, u amfiteatru 203 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, jesu prof. dr Draženko Jorgić i prof. dr Siniša Lakić.

„Definisanje mjerljivih ishoda učenja predstavlja temelj visokoškolskog obrazovanja u kojem u centru procesa stoji student. Postavljanjem kvalitetnih ishoda koje studenti treba da steknu do kraja blok časa ili do kraja predmeta, nastavnici mogu da osiguraju da njihova nastava bude fokusirana, relevantna i u skladu sa stvarnim potrebama studenata. Većina trenutnog nastavnog kadra na Univerzitetu nije iskusila takav vid obrazovanja u poziciji studenata, te je sasvim moguće da – kopirajući sopstveno iskustvo – kreira svoju nastavu isključivo na osnovu sadržaja prikazanog u dostupnim udžbenicima. Cilj radionice je da pokaže kako definisanje kvalitetnih ishoda vodi svrsishodnijim nastavnim aktivnostima i ocjenjivanju, ali i da upozori na ograničenja automatizovanog oslanjanja na formulaično definisane ishodeˮ, navodi se između ostalog u pozivu Filozofskog fakulteta za učešće na ovoj radionici.

Prijave za učešće moguće su na ovom linku.

Naknadna prijava nije potrebna, ako ste se ranije prijavili za učešće preko zajedničkog linka.

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci će po završetku kompletne obuke izdati uvjerenja učesnicima uz navođenje tema koje su pohađali.

Prilog:

Profesionalno usavršavanje za unapređenje nastavnog procesa na Univerzitetu u Banjoj Luci.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13215/jorgic-lakic_glavna_slika.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13215/800x550-1.jpg