Navigacija
Viber X logo

Otvorena Međunarodna konferencija DEMI

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Međunarodna konferencija o dostignućima u mašinstvu i industrijskom inženjerstvu (DEMI) otvorena je 1. juna 2023. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjoj Luci Strain Posavljak rekao je da je ova konferencija odavno prepoznatljiva i da će ove godine naučna zajednica i studenti imati priliku da se upoznaju sa 78 stručnih radova.

,,Na ovaj način Mašinski fakultet dobija priliku da sagleda u kom pravcu ide mašinstvo i da u narednom periodu inovira svoje studijske programe”, rekao je prorektor Posavljak.

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Aleksandar Milašinović rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što se DEMI održava u Banjoj Luci i na ovom fakultetu. Predsjednik Organizacionog odbora konferencije prof. dr Petar Gvero rekao je da su skupovi ovog tipa neophodni zbog umrežavanja stručnjaka i razmjene iskustava.

Organizator ove konferencije je Mašinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, dok su suorganizatori Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu Srbija, Mašinski fakultet Univerziteta u Podgorici Crna Gora, Fakultet za inženjerstvo u Hunedoari Politehničkog univerziteta u Temišvaru, te Univerzitet u Rejkjaviku. DEMI konferencija je u naučnoj i stručnoj javnosti prepoznata kao uspješna međunarodna konferencija koja pruža mogućnost naučnicima, istraživačima i stručnjacima da prezentuju svoja dostignuća i razmijene iskustva sa kolegama iz svijeta.

Na otvaranju Međunarodne konferencije DEMI bili su i prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Aleksandar Ostojić, pomoćnik ministra za naučnotehnološki razvoj Republike Srpske prof. dr Zoran Vujković, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, te dekani članica Univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13377/1820.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13377/1826.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13377/1716.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13377/1759.jpg