Navigacija
Viber X logo

Posjeta delegacije sa Univerziteta Lion 1

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milica Balaban sastala se 29. juna 2023. godine sa prof. dr Aronom Gaborom i prof. Paskalom Djupeom sa Univerziteta Lion 1, Francuska.

Sastanak u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci bio je prilika da se uspostavi bliža saradnja između dva univerziteta, posebno u oblastima građevine, materijala, energije, tehnologije hrane i hemije.

Prof. Balaban upoznala je goste iz Francuske sa visokoobrazovnim sistemom Republike Srpske, kao i sa određenim istraživanjima i potencijalnim zajedničkim aktivnostima.

Pored sastanka u Rektoratu, profesori sa Univerziteta Lion 1 imali su priliku da obiđu novu zgradu Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, uz stručno vođenje prof. dr Maline Čvoro, kao i znamenitosti grada, uz stručno vođenje prof. dr Miroslava Malinovića.

Planirani su sastanci i sa kolegama sa Filološkog fakulteta, Katedre za romanistiku, Milicom Mijatović, ma i kolegama sa Tehnološkog fakulteta, prof. dr Božanom Odžaković, kao i posjeta kompaniji „Binis betonˮ, uz stručno vođenje prof. dr Gordane Broćeta sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

Posjeta se obavlja u sklopu Erazmus+ programa i projekta Međunarodne kreditne razmjene između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta Lion 1.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13456/x.jpg