Navigacija
Viber X logo

Održan sastanak sa prodekanima za naučnoistraživački/umjetnički rad Univerziteta

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Sastanak sa prodekanima za naučnoistraživački/umjetnički rad Univerziteta u Banjoj Luci održan je 6. oktobra 2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci.

Docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci dr Mihajlo Savić predstavio je prodekanima novi izgled digitalnog repozitorijuma, logotip, tehničke karakteristike, arhitekturu sistema, kao i upravljanje istim. Novi izgled repozitorijuma proizašao je iz aktivnosti Radne grupe za otvorenu nauku u sklopu rada WBC-RRI.NET projekta.

Pored toga, predstavljena je infografika projekata, koja sadrži podatke o tome kako se podnose prijave projekata prema različitim finansijerima i u kojim prilikama ih potpisuje dekan, odnosno direktor Instituta za genetičke resurse, a u kojima rektor Univerziteta.

Potom je prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta prof. dr Aleksandar Ostojić ukratko informisao prisutne o učešću Univerziteta na 28. Međunarodnom sajmu knjiga „Banja Luka 2023ˮ, na kojem je ukupno izloženo 190 naučnih publikacija.

„Od 17 članica koje su izlagale na Sajmu, tri članice su izlagale publikacije izložbenog karaktera, dok je 14 članica imalo izložbeno-prodajni karakter svojih publikacijaˮ, naveo je Ostojić.

Takođe, prisutne je informisao je da će Konferencija nagrađenih nastavnika i saradnika Univerziteta biti održana 10. novembra 2023.  godine, u novom amfiteatru AGGF-a, sa početkom u 10 časova.

Ostojić je upoznao prisutne sa inicijativom da se našim studentima omogući korišćenje svih biblioteka u sastavu članica Univerziteta.

Razgovaralo se i o dostavljanju Izvještaja o realizaciji plana izdavačke djelatnosti za 2023. i Planu izdavačke djelatnosti za 2024. godinu po članicama, a bilo je riječi i o aktivnostima na izradi Pravilnika o digitalnom repozitorijumu.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13668/IMG_9276.jpeg