Navigacija
Viber X logo

Naučni seminar o demografskoj politici

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Seminar „Demografska politika u Rusiji, Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori – izazovi i perspektiveˮ održan je 26. januara 2024. godine, u onlajn formatu.

Ovaj događaj u onlajn formatu organizovali su Visoka škola za državnu upravu i preduzetništvo Instituta za ekonomiju i menadžment Uralskog federalnog univerziteta, Centar za ruske studije Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Događajem je moderirao direktor Škole za državnu upravu i preduzetništvo Aleksej Konstatinovič Kljujev, a među prisutnima je bila i njegova zamjenica Ana Petrovna Bagorova, te rukovodilac Centra za ruska istraživanja na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu prof. dr Siniša Atlagić.

Seminaru su prisustvovali i predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci: dekanica Fakulteta političkih nauka prof. dr Ranka Romić Perić, te prof. dr Mira Mandić i dr Aleksandar Majić sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Naučni seminar je organizovan sa ciljem daljeg jačanja, razmjene iskustava, diskusije o problemima i zajedničkog traženja odgovora na aktuelne izazove. Ovaj seminar plod je zajedničke želje da se u redovnim susretima kolega razmotre mogućnosti zajedničkih interdisciplinarnih istraživanja i objavljivanja njihovih rezultata, kao i promovisanja zajedničke saradnje. Glavni fokus kako ovog seminara tako i sledećih koji su planirani biće istraživanje regionalnih socijalnih politika (demografske, omladinske, obrazovne, teritorijalni razvoj i druge), kao i javne uprave, interakcije između vlasti i zajednica.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13983/borislav.png
  • /uploads/attachment/vest/13983/Foto_seminar__26.januar.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13983/Seminar_2.jpg