Navigacija
Viber X logo

Saradnja sa Aleksandrinskim teatrom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dekanica Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci (AU UNIBL) prof. dr Dragana Purković Macan i direktor Federalne državne budžetske ustanove kulture Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije – Aleksandrinskog teatara Sergej Vitaljevič Jemeljanov potpisali su 10. januara 2024. godine sporazum o saradnji između dvije institucije.

Sporazum potpisan u Rektoratu UNIBL, između ostalog, predviđa jačanje saradnje u oblasti pozorišne umjetnosti. Kako se navodi, u naredne dvije godine, a koliko i traje sporazum sa Aleksandrinskim teatrom, udruženo će se raditi na organizaciji i održavanju kreativnih sastanaka, okruglih stolova, konferencija, te drugih edukativnih događaja sa istaknutim umjetnicima iz oblasti kreativnih industrija, književnosti i drugih oblika kulture.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su rektor našeg univerziteta prof. dr Radoslav Gajanin, direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić, te predstavnik Aleksandrinskog teatara Danil Tolmačev, kao i savjetnik za naučnu, obrazovnu i kulturnu saradnju Ambasade Ruske Federacije u BiH Jurij Pičugin. Ova posjeta gostiju iz Sankt Peterburga bila je ujedno prilika i da se razgovara i o drugim vidovima saradnje.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13927/4W7A3500__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13927/4W7A3450__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13927/4W7A3519.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13927/4W7A3546__2_.JPG