Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 103. sjednice Senata

Sjednice SenataOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 103. sjednici 29. februara 2024. godine razmotrio je i jednoglasno usvojio Izvještaj o realizaciji Programa rada članica Univerziteta za 2023. godinu, te Prijedlog programa rada članica za tekuću godinu.

Na sjednici održanoj u Rektoratu pokrenuta je i inicijativa za izradu monografije povodom obilježavanja 50 godina uspješnog rada i razvoja Univerziteta i imenovanje kontakt osoba sa članica, koje će biti zadužene za dostavljanje potrebnih podataka. Razmotren je i jednoglasno usvojen godišnji Izvještaj o realizaciji akcionog plana za rodnu ravnopravnost Univerziteta u 2023. godini.

Senat je podržao i Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Tehnološkog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja novog studijskog programa trećeg ciklusa studija – doktorske studije pod nazivom Tehnološko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Senat je, kako praksa nalaže, donio i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja na Univerzitetu u Banjoj Luci, te su donesene odluke o izborima u nastavnička i saradnička zvanja na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Medicinskom fakultetu i Fakultetu bezbjednosnih nauka. Takođe, donesena je Odluka o imenovanju Komisije za ocjenu podobnosti, teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata na Medicinskom fakultetu. Isto tako, Senat je donio Odluku o imenovanju Komisije za ocjenu urađene doktorske disertacije kandidata sa Filološkog fakulteta, kao i odluku o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama i imenovanjima komisija za ocjenu i javnu odbranu kandidata sa Medicinskog fakulteta.

Na 103. sjednici razriješen je dosadašnji i imenovan novi član Senata ispred Šumarskog fakulteta.

Punu saglasnost Senata dobili su i prijedlozi o zaključivanju tri sporazuma o saradnji. Tako je Senat saglasan da Univerzitet u Banjoj Luci u narednom periodu zaključi sporazum o kulturnoj i naučnoj saradnji sa Univerzitetom u Firenci, te ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa „Hemofarmomˮ d. o. o. Banja Luka, kao i sporazum o saradnji sa Vladom Brčko Distrikta. Članovi Senata upoznati su i sa aktivnostima koje se tiču akreditacije Univerziteta u Banjoj Luci, kao i klasterske akreditacije studijskih programa.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14076/izvjestaj_senat.jpg