Navigacija
Viber X logo

Prorektorka Pantelić Babić na Međunarodnoj nedjelji osoblja u Poljskoj

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Kristina Pantelić Babić od 22. do 26. aprila 2024. godine učestvovala je na 12. međunarodnoj nedjelji osoblja u okviru Erazmus+ programa, održanoj na Tehnološkom univerzitetu u Bjalistoku, u Poljskoj.

Inače, učesnici Međunarodne nedjelje osoblja bila su 23 predstavnika stranih univerziteta iz 15 različitih zemalja, i to rektori, nastavnici i zaposleni u kancelarijama za međunarodnu saradnju sa univerziteta iz Alžira, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Gvajane, Indonezije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Nigerije, Rumunije, Turske, Ukrajine, Uzbekistana i Španije.

Ovaj događaj je bio prilika da se prisutni upoznaju sa specifičnostima univerziteta, ponuđenim oblastima studija i uslovima studiranja, kao i oblastima istraživanja koje su razvili naučnici sa Tehnološkog univerziteta u Bjalistoku.

Cilj Međunarodne nedjelje osoblja je razmjena misli, iskustava i ideja za podršku mobilnosti studenata i akademskog osoblja iz cijelog svijeta. Učesnici razgovaraju o najboljim obrazovnim praksama, razmjenjuju kontakte i ostvaruju nove oblike saradnje.

Prorektorka Pantelić Babić iskoristila je priliku da prisutnima predstavi Univerzitet u Banjoj Luci, određene projekte, razgovara o planiranim zajedničkim aktivnostima u okviru Akros alijanse, ali i da razgovara o predstojećem potpisivanju ugovora o saradnji sa Tehnološkim univerzitetom u Bjalistoku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14290/poljska_02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14290/poljska_06.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14290/poljska_04.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14290/poljska_03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14290/poljska_01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14290/poljska_05.jpg