Navigacija
Viber X logo

Poziv na radionicu o rodnoj dimenziji u pisanju projekata

Univerzitet u Banjoj LuciUNIGEM

Otvoren je poziv za učešće na radionici „Važnost uključivanja rodne dimenzije u pisanje projektnih prijedlogaˮ koja će biti održana 28. maja 2024. godine od 14 časova u čitaonici Filozofskog fakulteta.

Radionicu sačinjenu iz dva dijela organizuju Savjetodavni odbor Univerziteta u Banjoj Luci i Filozofski fakultet u sklopu UNIGEM projekta.

U prvom dijelu biće predstavljeni epistemološki i pragmatični razlozi za integraciju rodne perspektive u projekte, sa osvrtom na važnost ovog pristupa za zadovoljavanje zahtjeva evropskih donatora, koji sve više naglašavaju rodni kriterijum kao ključni element prilikom evaluacije projekata. U drugom dijelu radionice fokus će biti postavljen na praktični rad, a gdje će učesnici imati priliku da kroz rad u malim grupama kreiraju osnove za projekte koji efikasno integrišu rodnu dimenziju.

Cilj radionice čiji je predavač direktorka Humanitarne organizacije ,,Genesis Project’’ Dijana Pejić jeste upoznavanje učesnika sa ključnim zahtjevima donatora u vezi sa rodnom perspektivom, te razvijanje relevantnih praktičnih vještina i znanja neophodnih za uspješno uključivanje rodne perspektive u sve faze projekata, što može doprinijeti ne samo većoj inkluzivnosti i ravnopravnosti, već i povećati šanse za uspjeh projektnih aplikacija.

Na radionicu se do 26. maja mogu prijaviti zaposleni na Univerzitetu u Banjoj Luci, putem adrese: natasa.vucenovic@flf.unibl.org. Zbog interaktivnog karaktera radionice broj mjesta je ograničen, te su prijave neophodne.

Prilog:

  1. Agenda

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14308/image0__5_.jpeg