Navigacija
Viber X logo

Učešće na 18. Nacionalnom kongresu Udruženja patologa i citologa

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Članovi Katedre za patologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali su na 18. Nacionalnom kongresu Udruženja patologa i citologa Srbije održanom u Novom Sadu od 9. do 11. maja 2024. godine.

Tako su svoje učešće na Kongresu uzeli redovni profesori Medicinskog fakulteta našeg univerziteta dr Radoslav Gajanin i dr Slaviša Đuričić, zatim viši asistenti mr dr Božana Babić i dr Vanja Kukić, kao i asistenti dr Milica Petrović i dr Srđan Mitrović. Oni su predstavili svoje radove u kategorijama predavanje po pozivu, oralne i poster-prezentacije.

Tako je u specijalnoj sesiji „Najveći izazov u svom višegodišnjem iskustvuˮ prof. dr Radoslav Gajanin predstavio rad „Mukoepidermoidni karcinom tvrdog nepca kod devetogodišnjeg d‌ječakaˮ.

S druge strane, prof. dr Slaviša Đuričić predstavio je seriju slučajeva pod nazivom „Prenatalno dijagnostikovane kongenitalne malformacije i fetalna autopsija – serija prijavljenih slučajevaˮ u sklopu kratkog kursa „Autopsijska perinatalna i pedijatrijska patologijaˮ, dok je dr Vanja Kukić u sesiji oralnih prezentacija prikazala slučaj „Primarni intraosealni miksoidni liposarkom – prikaz slučajaˮ.

U sklopu poster-sesije svoje radove su prikazali dr Milica Petrović kao i dr Božana Babić „Idiopatski granulomatozni mastitis – prikaz slučajaˮ a u istoj sesiji dr Srđan Mitrović predstavio se radom ,,Harmonizacija PD-L1 testiranja u nesitnoćelijskom karcinomu pluća (NSCLC): izazovi u svakodnevnoj praksiˮ.

Prilozi:
1. Program rada 18. nacionalnog kongresa Udruženja patologa i citologa Srbije
PRVI DIO
- DRUGI DIO
2. Knjiga sažetaka Archive of Oncology


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14311/image0__7_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/14311/kongres_parologa_i_citologa_1.1..jpg
  • /uploads/attachment/vest/14311/kongres_parologa_i_citologa1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14311/kongres_patologa_i_citologa1.3..jpg
  • /uploads/attachment/vest/14311/kongres_patologa_i_citologa2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14311/kongres.jpg