Navigacija
Viber X logo

Univerzitet jača saradnju sa Austrijom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

O uspostavljanju saradnje sa Savezom Alpen–Adria, koja će se odnositi i na moguće organizovanje prakse za studente Univerziteta u  Banjoj Luci u Austriji, bilo je riječi na inicijalnom sastanku 10. maja 2024. godine koji je održala prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Kristina Pantelić Babić sa predstavnicima Štajerske oblasti. 

Kako je rečeno na sastanku u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, iniciranom od strane Štajerske, postoji mogućnosti i da strani studenti dolaze na praksu u Republiku Srpsku. 

Tokom sastanka kojem su prisustvovali počasni konzul BiH u Štajerskoj dr Jerg Hofrajter i direktor Kancelarije štajerskog državnog savjeta za internacionalnu saradnju dr Artur Vinkler Hermaden naglašeno je i to da se saradnja sa Savezom Alpen–Adria može odnositi i na naučno-tehnološku i kulturnu saradnju, ali i saradnju u oblasti sporta i pitanja mladih, kao i zajedničkog učešća na međunarodnim projektima. 

Na ovom sastanku, kojem je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, prorektorka Pantelić Babić istakla je da postoji dobra saradnja Univerziteta u Banjoj Luci sa visokoškolskim ustanovama sa područja Austrije, kao i to da ima prostora za njeno dodatno jačanje i učvršćivanje. 

Foto: D. Desnica 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14305/image0__4_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/14305/image1__2_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/14305/image2__2_.jpeg