Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa predstavnicima Federacije mladih Srba Evrope

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Kristina Pantelić Babić sastala se 6. juna 2024. godine sa predstavnicima Federacije mladih Srba Evrope predvođenim Nemanjom Dimitrijevićem.

Na ovom sastanku u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci zajednički je konstatovano da bi studenti Univerziteta u Banjoj Luci i predstavnici Federacije mladih Srba Evrope kroz zajedničke projekte mogli učestvovati na umjetničkim izložbama, književnim večerima, naučnim konferencijama. Takođe, postoji mogućnost da se posredstvom ove federacije organizuje i niz drugih aktivnosti, između ostalog studentske razmjene i praksa za studente.

Sastanku je prisustvovala i dekanica Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Biljana Babić. Ona i prorektorka Pantelić Babić su konstatovale da Studijski program romanistika na Filološkom fakultetu ostvaruje dobru saradnju sa francuskim visokoškolskim ustanovama, ali da ima prostora za saradnju i sa Studijskim programom srpskog jezika i književnosti.

Sastanku su prisustvovali i redovni profesor Akademije umjetnosti dr umj. Radoslav Tadić, viša asistentkinja Filološkog fakulteta Milica Mijatović, ma, te Mirjana Stojanović Trivunović iz Udruženja „Koreniˮ.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14405/4W7A9707.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14405/4W7A9709__2_.JPG