Navigacija
Viber X logo

Jačanje saradnje sa Ruskim institutom pozorišne umjetnosti – GITIS

AktuelnoUniverzitet u Banjoj Luci

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i predstavnici Ruskog instituta pozorišne umjetnosti – GITIS razgovarali su 1. jula 2024. godine o potpisivanju novog sporazuma o saradnji.

Kako je rečeno na sastanku u Kabinetu rektora, novim sporazumom će biti definisana organizacija niz master klasova, kao i zajednički rad na studentskoj predstavi koja će naredne godine biti premijerno izvedena u novootvorenom Studentskom kulturnom
centru Univerziteta u Banjoj Luci. Plan je da na ovoj predstavi, u kojoj će uloge tumačiti studenti Akademije umjetnosti, rade reditelj i scenograf, odnosno kostimograf sa Ruskog instituta pozorišne umjetnosti – GITIS. Svakako je plan i da se organizuju
posjete nastavnika, saradnika i studenata ovom ruskom institutu.

Svakako, važno je naglasiti da postoji višegodišnja saradnja sa ovom važnom institucijom iz Rusije, a koja se ogleda u nizu posjeta i zajedničkom učešću u organizaciji mnogih događaja.

Pored rektora Gajanina, u delegaciji koja je razgovarala sa predstavnicima GITIS-a prof. dr Ekatarinom Granitovom i prof. dr Robertom Elkibajevim bila je i prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Kristina Pantelić Babić, kao i dekanica Akademije umjetnosti prof. dr Dragana Purković Macan, te prof. mr Elena Kostić – Trepetova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14474/4W7A6735.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14474/4W7A6730.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14474/4W7A6737__2_.JPG