Navigacija
Viber X logo

PMF ostvario najveću mobilnost u CEPPUS mreži

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci (PMF UNIBL) ostvario je najveću mobilnost tokom protekle godine unutar CEEPUS mreže „Tourism and Agriculture Sustainable Alliances – #TASA network“.

Rekao je to glavni koordinator ove mreže, docent Fakulteta za logistiku Univerziteta u Mariboru dr Lazar Pavić, na koordinacionom sastanku u Kotoru od 25. do 29. juna 2024. godine, čiji je domaćin bio Fakultet za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore, sa sjedištem u Kotoru.

Riječ je o događaju koji je okupio 27 predavača sa 15 partnerskih institucija iz 11 zemalja, a među prisutnim su bili i predstavnici PMF UNIBL – koordinator mreže prof. dr Irena Medar Tanjga, dekan prof. Radoslav Dekić, te prodekan za nastavu prof. dr Aleksandra Petrašević.

Tokom ovog petodnevnog događaja održan je niz radionica na kojima je analizirana mreža i istražene mogućnosti za buduće aktivnosti, sa posebnim fokusom na jačanje mobilnosti i akademske saradnje. Posjetu je obogatio dodatni program organizovan od strane domaćina, na čelu sa CEEPUS koordinatorom sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru dr Jovanom Janinović. Tako je za goste organizovan obilazak Kotora, posjeta Akvarijumu Boka, izlet brodom do Gospe od Škrpjela i Perasta  i vožnja žičarom Kotor — Lovćen.

Inače, Prirodno-matematički fakultet je posjetom Sloveniji, realizovanom kroz CEEPUS #TASA mrežu, u periodu od 13. do 18. maja 2024. godine, ostvario najveću mobilnost unutar svih aktivnih CEEPUS mreža na Univerzitetu u Banjoj Luci. Ova mobilnost obuhvatila je 31 studenta i pet profesora sa Studijskog programa geografija i Studijskog programa prostorno planiranje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14496/1.gif
  • /uploads/attachment/vest/14496/4.gif
  • /uploads/attachment/vest/14496/3.gif