Navigacija
Viber X logo

Dekan Dušanić održao predavanje na konferenciji u Pekingu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Srđan Dušanić održao je predavanje na Globalnoj konferenciji o pametnom obrazovanju 2024, koja se u Pekingu održava od 18. do 21. avgusta 2024. godine.

Imajući u vidu upliv pametnih tehnologija u sve sfere, pa tako i u obrazovanju, svrha konferencije je da omogući međunarodno povezivanje i razmjenu iskustava, istraživanja i pozitivnih praksi između relevantnih aktera.

U radu ove konferencije Dušanić je dao svoj doprinos kroz uvodno saopštenje na forumu o mentalnom i fizičkom zdravlju mladih u digitalno zasićenom kontekstu.

Učešće na konferenciji je, kako je istaknuto, realizovano kroz saradnju Ambasade Kine u Bosni i Hercegovini, Konfucijevog instituta i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci sa glavnim organizatorima konferencije Pekinški normalni univerzitet i UNESCO IITE.

Među pokroviteljima konferencije na kojoj je učestvovalo nekoliko stotina učesnika sa svih kontinenata jeste Ministarstvo za obrazovanje Kine, čiji je predstavnik otvorio konferenciju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14587/dekan_Dusanic_Kina__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14587/dekan_Dusanic_Kina__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14587/dekan_Dusanic_Kina__1_.jpg