Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa ministrom Maleševićem

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, 6. jula 2018. godine, razgovarao je sa Danom Maleševićem, ministrom prosvjete i klutre Republike Srpske, o rezultatima upisa studenta na prvi ciklus studija na Univerzitetu u Banjoj Luci kao i o drugim aktuelnim pitanjima.

Ministar Malešević je istakao da u oblasti visokog obrazovanja treba da budu stvorene pretpostavke za održiv razvoj kvalitetnog visokog obrazovanja, koje je naučnoistraživački orijentisano i usklađeno s potrebama društvenog, ekonomskog i kulturnog razvoja Republike Srpske.

„Upisna politika na visokoškolske ustanove mora biti odraz strateških pravaca u visokom obrazovanju i potreba tržišta rada“, rekao je ministar Malešević i  ukazao da je potrebna veća angažovanost visokoškolskih ustanova u smislu realnijih analiza kada je riječ o planiranju upisa studenata.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim pitanjima sa kojima se susreće Univerzitet u Banjoj Luci, kao što su rad iznad normativnih opterećenja, praćenje izvođenja nastavnog programa, zapošljavanje najboljih studenata u svojstvu asistenata, kao i nekim drugim pitanjima.

Bilo je riječi i o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji između Univerziteta i Ministarstva prosvjete i kulture.

Sastanku su prisustvovali i prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta, prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja, Duško Lazić,finansijski direktor Univerziteta u Banjoj Luci i Novica Mitrović, šef Kabineta ministra.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7866/sastanak-ministar-pk-rektor-unibl-02-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7866/sastanak-ministar-pk-rektor-unibl-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7866/sastanak-ministar-pk-rektor-unibl-04.jpg