Navigacija
Viber X logo

Debata „Medijsko-informaciona pismenost i interkulturalni dijalog“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Povodom obilježavanja Nedjelje medijske i informacione pismenosti, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci održaće se debata „Medijsko-informaciona pismenost i interkulturalni dijalog“ 24. oktobra 2019. godine u 10.00 časova u svečanoj sali 201.

Cilj debate je da upozna studente sa ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje, osnovnim vještinama medijske i informacione pismenosti uz pomoć kojih mogu da se informišu, angažuju i učestvuju. Aspekt interkulturalnog dijaloga skrenuće im pažnju na govor mržnje, isključivanje, dezinformacije i ukazati na značaj promovisanja interkulturalnog dijaloga kroz slobodne, nezavisne i pluralističke medije koji mogu da povećaju svijest o različitostima i obogate našu predstavu o svijetu oko nas i na taj način poboljšaju naše razumijevanje drugih, kao i nas samih.

U debati učestvuju: Valentina Lekanić, urednik Redakcije obrazovnog programa javnog servisa Radio-televizije Republike Srpske, Sanja Dokić Mrša, stručni savjetnik za programski sadržaj i regulativu u emitovanju u Regulatornoj agenciji za komunikacije Bosne i Hercegovine i dr Dragana Trninić, docent na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i odgovorna nastanica na predmetu Medijska pismenost.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9393/fpn_poster_mil_horizontal8-_1_.jpg