Navigacija
Viber X logo

Prijem za rektora Masarikovog univerziteta u Brnu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin organizovao je 8. maja 2024. godine prijem za rektora Masarikovog univerziteta u Brnu prof. dr Martina Bareša.

Tokom srdačnog prijema u Rektoratu UNIBL, kojem su prisustvovali prorektori našeg univerziteta prof. dr Dalibor Kesić i prof. dr Milica Balaban, te prorektor za internacionalizaciju Masarikovog univerziteta prof. dr Petr Suhi, razgovarano je o jačanju saradnje između dvije visokoškolske ustanove.

Kako je rečeno na sastanku, saradnja sa Masarikovim univerzitetom u Brnu postoji od 2019. u okviru Erazmus+  komponente koja se odnosi na međunarodne razmjene. Riječ je o razmjeni studenata i akademskog osoblja, a u nekoliko poziva vladalo je najveće interesovanje naših studenata za boravak na razmjeni na Masarikovom univerzitetu.

Masarikov univerzitet u Brnu je drugi po veličini univerzitet u Češkoj, osnovan 1919. godine koji se sastoji od deset fakulteta, a na kojem danas studira preko 35.000 studenata na 150 studijskih programa. Na Šangajskoj listi ovaj univerzitet zauzima poziciju od 401. do 500. mjesta.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14301/prijem-za-rektora-masarkovog-univerziteta-foto-d-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14301/prijem_za_rektora_masarkovog_univerziteta_foto_d.desnica__08052024__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/14301/prijem_za_rektora_masarkovog_univerziteta_foto_d.desnica__08052024__6_.JPG