Navigacija
Viber X logo

Prijem za studente studijskog programa Engleski jezik

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić i prorektor za naučnoistraživački rad prof. dr Milan Mataruga primili su danas u Rektoratu studente treće i četvrte godine studijskog programa Engleski jezik Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci koji su bili angažovani na prevodu sadržaja novog sajta Univerziteta na engleski jezik, i višeg asistenta na ovom fakultetu  mr Branka Crnogorca, koji je u prethodnom periodu, zajedno sa mr Emirom Muhićem, bio posvećen realizaciji ove, za Univerzitet, vrlo značajne aktivnosti.

Rektor Stanić je iskoristio priliku da  uputi riječi zahvalnosti studentima i nastavnicima ovog studijskog programa na njihovom nesebičnom trudi čime su, kako je istakao pomogli svom Univerzitetu,  te istovremeno napravili značajan korak u sticanju praktičnog znanja tokom svojih studija. 

Studentima se zahvalio i prorektor Mataruga, jer su , kako je istakao, prevođenjem sadržaja sajta na engleski jezik direktno doprinijeli povećanju vidljivosti i prisutnosti Univerziteta u Banjoj Luci na internetu, a upravo je ta dostupnost i vidljivost sadržaja na sajtovima jedan od značajnih parametar prilikom rangiranja univerziteta na svjetskim  listama. 

Mr Branko Crnogorac je naglasio da prevođenje sadržaja sajta Univerzitet povlači za sobom značajnu odgovornost, jer na ovaj način rad studenata postaje vidljiv širokoj javnosti, ali i da će istovremeno biti  od velike koristi studentima u sticanju prevodilačkog iskustva. Tim prije što će  Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji, u pregovaračkom postupku, biti potrebna široka prevodilačka baza, a prevođenje za institucije kao što su Univerzitet ili, prije toga, Vlada Republike Srpske, odlična su preporuka i za budući angažman studenata na ovim poslovima. 

Studenti su se zahvalili na ukazanom povjerenju i istakli da će im angažman na prevođenju sadržaja sajta svakako biti od koristi, jer time stiču neophodno iskustvo za bavljenje prevodilačkim poslovima po završetku školovanja.

Na sastanku je bilo riječi i o budućem angažmanu studenata i nastavnika engleskog jezika na prevođenju sadržaja i informacija koje se postavljaju na univerzitetski sajt, te je dogovoreno da će započete aktivnosti biti nastavljene.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5286/08-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5286/08-02.jpg